Praktijk Het Zonnestraaltje
/

Kinderyoga en Coaching

 

 Wat verstaat Het Zonnestraaltje onder Therapeutische  yoga?

Therapeutische Yoga is gericht op gezondheid en welzijn op alle niveaus: 

1.lichamelijk (yoga)

2.psychologisch(hoofdzaken) 

3.geestelijk (hartzaken).

Therapeutisch Yoga wordt bij Het Zonnestraaltje individueel gegeven, omdat ieder mens op zijn eigen manier het helingsproces ervaart.

Het is niet nodig om lenig te zijn of al kennis te hebben van yoga. Tijdens de Therapeutische Yoga worden oefeningen aangepast op de specifieke klacht(en) en op wat je kan. Belangrijk is dat je leert je eigen grenzen te accepteren en van daaruit te helen.

Therapeutische Yoga is bedoeld voor alle leeftijden. De Therapie wordt aangeboden volgens het Krachtspel, Purperhart Methode®


Krachtspel

De Krachtspel Methode® gaat er vanuit dat het unieke van ieder mens is terug te voeren op drie krachten:Rotskracht, Zonkracht en Windkracht. Deze krachten sturen je lichaam en je geest. 
Bij een disbalans kunnen de specifieke eigenschappen die bij de kracht horen sterker in jezelf naar voren komen.

Rotskracht in balans: dan sta je stevig in je schoenen, ben je vriendelijk en vol zelfvertrouwen. 
Teveel
rotskracht: futloos, snel moe, kan je een teveel aan gewicht hebben.

Zonkracht in balans: dan heb je pit, weet je wat je wil, zet je door. 
Teveel  
zonkracht: prikkelbaar,  snel boos, ongeduldig.

Windkracht in balans: dan sta je enthousiast en opgewekt in het leven, ben je creatief.
Teveel
windkracht: ben je sneller afgeleid, moeite met concentreren, last van buikpijn.


Therapeutische Yoga kan verlichting geven bij pijn.

Je leert: Luisteren naar je lichaam en je grenzen. Op een veilige manier bewegen. Je pijn accepteren en van daar uit te helen.

Je krijgt: Weer/Meer vertrouwen in je lijf.

Therapeutische Yoga is prettig om naast de behandeling van de Fysiotherapeut, Ostheopaat, Orthomanuele Therapeut of Huisarts, te volgen.

De speciaal gerichte yoga oefeningen, gesprekken en visualisaties ondersteunen je in jouw proces. Door de oefeningen ervaar je verlichting bij de klachten die je hebt.


Ayurveda, als aanvulling

Het woord Ayurveda is een samenstelling van het woord āyus dat "leven" of "levensprincipe" betekent, en het woord veda dat "wetenschap" of "kennis" betekent.

Soms zit je niet lekker in je vel of heb je vage klachten. Soms heb je klachten die iedere keer op een andere plek naar boven komen. Je kunt er geen goed beeld van kan krijgen.

Via de Ayurveda Leer, ontdekken wij waar je disbalans zit, want deze disbalans zorgt voor klachten. Dit doe ik door je constitutie te bepalen. (vata, pitta en kapha) Door gerichte yoga oefeningen kom je in je kracht en ben je weer in balans. 


Voor meer informatie : kinderyogacoach@gmail.com of 0654756816